Bike to the Future

Laatst ben ik een lang weekend in Gent geweest en daar hebben we de tentoonstelling “Bike to the Future” bezocht. De tentoonstelling staat in het Design museum Gent en gaat over de toekomst en innovaties van de fiets. Hieronder even kort wat het museum zelf zegt over de tentoonstelling:

Bike to the Future is een co-productie van Design museum Gent en IMF Foundation die de toekomst van de fiets toont. Talent en inventiviteit zijn de kopmannen in deze tentoonstelling: briljante ideeën en ingenieuze prototypes staan centraal. Door vorm en technologie op verschillende manieren met elkaar te combineren vinden designers de fiets namelijk steeds opnieuw uit. Het resultaat: een fotofinish van design, uitstekend vakmanschap en industrie.
Meer informatie op de website van het Design museum Gent.

Mocht je in de buurt zijn van Gent en je houdt van fietsen is dit echt een must see! Hele toffe tentoonstelling met veel nieuwe en innovatieve ideeën. Neem bijvoorbeeld de vouwfiets zonder spaken, de Sada Bike van Gianluca Sada of de 3D geprinte tijdrit fiets van Hogeschool VIVES en Marcel Kint. Mijn persoonlijke toppers van de tentoonstelling zijn de Rizoma Metropolitan, de ElevenTwentySeven Erembald en de Moosach Strike, echt hele toffe fietsen!

In het museum heb ik vooral mijn nieuwe Falcon (Samyang) fisheye uitgeprobeerd vandaar de lekker ronde foto’s.

Veel kijkplezier in de album en zoals altijd, voor hogere resoluties of publicatie neem even contact met mij op.

 

Het album